Handvaardigheid


Vóór de zomervakantie waren we al begonnen met dit grote handvaardigheid project. Rococo pruiken maken van speciaal foam. Dit materiaal is redelijk kostbaar, dus hebben we in de Eyewish opticien te Katwijk een geweldige sponsor gevonden! In groepjes van ongeveer 4 gingen de kinderen aan de slag. Dit was nog niet zo makkelijk, wat een ingewikkelde opdracht…. maar kijk nu wat een geweldig resultaat!!!!

  • Leonardo da Vinci in groep 6 (9/28/2015) - Leonardo da Vinci was een ‘homo universale’ of te wel een alleskunner. Naast schilder, tekenaar en beeldhouwer, was hij ook musicus, uitvinder, werktuigbouwkundige, ontwerper, architect en verdiepte hij zich in vakgebieden als de geologie, anatomie, astrologie en biologie.
  • Expressionist Edvard Munch met groep 8 (9/17/2015) - Al drie lesuren houdt groep 8 zich bezig met de stroming het Expressionisme en vooral met de kunstschilder Edvard Munch uit Noorwegen. In de gang van de school staat hun kunstwerk. Deze hebben ze gezamenlijk nagemaakt van het schilderij “de Schreeuw”. ...