Muziek

De eerste weken van dit schooljaar zijn voorbij. Tijdens de muzieklessen hebben we ook aandacht aan de groepsvorming en de kanjerafspraken gegeven. Daarnaast hebben de kinderen vooral veel gezongen. De liedjes voor de openingsviering, maar ook het lied “Later word ik popster”. Dit i.v.m. het thema over de popmuziek. Na het korte filmpje met de uitleg over de popband hebben ze een luisterquiz over instrumenten van de popband gedaan. Daarnaast hebben we kennis gemaakt met het lied voor de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is: ‘’Worden wat je wil’’. Samen met Kinderen voor Kinderen gaan we komende weken aan de slag met het lied (zie de links). https://youtu.be/vgi-feWZYO4 (lied) https://youtu.be/dXaTsxuJegU (dans) Vandaag begonnen we ook met de eerste muziekpresentatie die heel leuk en interessant was.

 • Muziek groep 2 (12/23/2021) - Beste ouders/verzorgers, Fijne Kerstdagen en een gezond 2022! Hierbij een kort overzicht van de laatste muzieklessen.
 • Muziek groep 1 (12/23/2021) - Beste ouders/verzorgers, Fijne Kerstdagen en een gezond 2022! Hierbij een kort overzicht van de laatste muzieklessen.
 • Blokfluitles 12 november 2021 (11/15/2021) -
 • Muziek in groep 4 (11/10/2021) - In de eerste maand van het nieuwe schooljaar waren de kinderen, ook tijdens muzieklessen, bezig geweest met groepsvorming en kanjerafspraken. Naast de liedjes voor de openingsviering  zongen en begeleidden ze in twee groepen het Indiase begroetingslied op trommels. Onze aandacht ...
 • Muziek in groep 1 (11/10/2021) - Muziek in groep 1 Tijdens de eerste muzieklessen zijn de kinderen op muzikale wijze bezig geweest met groepsvorming, kanjerafspraken, ruimtelijke oriëntatie en reactie op klank en stilte. Er kwamen begrippen als hard(er)-zacht(er), hoog(er)- laag(er), snel- middelmatig – langzaam. De kinderen ...
 • Blokfluitles in groep 5 (10/11/2018) - De kinderen in groep 5 worden tijdens de muziekles opgesplitst. Zij krijgen de ene week les van juf Jolanta
 • Live-audities BZT-show in Hilversum (6/22/2016) -   Afgelopen donderdag 16 juni en dinsdag 21 juni waren erg spannend maar ook heel leuk bij de live audities van de BZT-show in het theater ‘’De Vorstin’’ in Hilversum, want daar mochten onze 4 groepen voor de vakjury optreden.
 • We zijn door!!! (5/10/2016) - Goed nieuws over de muziekwedstrijd waaraan veel leerlingen van onze school meedoen.
 • Muziekwedstrijd BZTBANDXXL (4/18/2016) - Een aantal leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 hebben hard geoefend voor de muziekwedstrijd van de stichting “Meer muziek in de klas”. Deze wedstrijd wordt samen met het populaire televisieprogramma “De BZT-show” georganiseerd.
 • 4e muziekavond van St. Jan Baptist goed bezocht. (2/1/2016) - De goed bezochte muziekavond van maandag 25 januari 2016 was wederom een groot succes! Voor de vierde keer konden de leerlingen van de Jan Baptist hun muzikale talenten laten zien en horen.
 • Terugblik op de openbare muzieklessen van dit schooljaar (11/26/2015) -   In oktober en november waren op onze school de openbare muzieklessen van dit schooljaar. Voor de jongste leerlingen altijd spannend, de oudere zijn het al wat meer gewend.