Heel Baptist Bakt voor het Liliane Fonds

Monique Louwrier Geen categorie

Donderdag 10 maart jl. trokken alle kinderen van de St. Jan Baptistschool ‘aan de bel’. Op het schoolplein maakten zij een minuut lang zoveel mogelijk kabaal met pannen, toeters en trommels. Hiermee deden zij mee aan de actie van het Liliane Fonds om aandacht te vragen voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden, die niet naar school gaan. Dat zijn er meer dan 23 miljoen.

De leerlingen van de leerlingenraad van de St. Jan Baptistschool besloten dat ze niet alleen aandacht wilden vragen voor dit probleem maar dat ze ook daadwerkelijk geld wilden inzamelen voor het Liliane Fonds. Tijdens gastlessen op school leerden zij dat één kind al geholpen kan worden met een donatie van 135 euro.

‘Heel Baptist Bakt’ werd het plan! De ouders van groep 1 en 2 hebben cupcakes gemaakt. Deze werden door de kleutergroepen versierd, met behulp van kinderen uit de leerlingenraad. Ook de ouders en kinderen van de groepen 3 t/m 8 hebben veel lekkernijen gemaakt voor de grote verkoop op vrijdag 18 maart. Muffins, donuts, hele taarten, gebakjes, baklava en nog veel meer zoete en hartige heerlijkheden stonden feestelijk gepresenteerd om gekocht te worden door de kinderen en ouders van de school. En gekocht is er: ruim 1000 euro is de opbrengst!

De leerlingenraad, kinderen, ouders en leerkrachten van de St Jan Baptistschool zijn zeer trots op dit mooie resultaat. Want zij kunnen met dit geweldige bedrag, via het Liliane Fonds, zeker zeven gehandicapte leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden een betere toekomst geven!

naamloos (95)